Lag smykker selv -Introduksjon

Jeg elsker smykker, jeg liker å kjøpe dem, se på dem og selvfølgelig å lage dem. Det å lage smykker og vise til de jeg har laget ville blitt et fryktelig langt innlegg så jeg tenkte jeg skulle starte med en enkelt introduksjon og forklaring på hva man må ha. Samt store deler av min smykkesamling.

LES OGSÅ: HVORDAN LAGER MAN EGNE SMYKKER

Først vil jeg anbefale dere å kjøpe (eller låner på biblioteket) en smykkebok. Ikke bare for å se hva man kan kopiere, men også for inspirasjon. Hva slags stil liker du, skal det være store smykker? Elegante? Søte? Etniske? Det er mange stiler.

Jeg både i klesveien, og med smykker, mest glad i en klassisk og etnisk stil, alt etter dagens tid og humør. Så for inspirasjon til etniske smykker tar jeg frem mange de smykkene som ble kjøpt i Egypt. For den elegante stilen, ser jeg på De kongelige kronjuveler. Intet mindre faktisk.

Det du trenger mer enn noe annet er tang! Tang! Tang! Tang! En til å klippe, en til å holde, og en til å snurre/bøye metallet med. Du må huske at du skal sette sammen bittesmå låser, stener etc og det å bruke fingrene funker bare ikke.


Den viktigste tangen jeg har er denne: Rulletangen kaller jeg den, uten den kan jeg ikke lage øredobber. (Den første av de blå fra venstre).

Jeg startet også med å kjøpe et nybegynner-kit på Panduro (kostet 149,-) med litt av det meste for å prøve ut de ulike teknikker. Jeg har sjeldent fulgt en oppskrift, jeg bare leker meg frem. Noen ganger blir det ikke pent og jeg starter om igjen, andre ganger funker det.

Personlig liker jeg å bruke "ekte" materialer (altså ikke plastikk o.l.). Jeg kan gå med på glassperler, men plastikk. Nei. Jeg kjøper også (over nett og i Panduro) ulike anheng og produkter i sterling sølv, semi edelstener, swarovski, ferskvannsperler, kulturperler og metaller.

Panduro har også noen pakker man kan kjøpe hvor man kan lage smykket avbildet på esken. Har testet ut noen og de er veldig fine, og man lærer nye teknikker, som man kan ta med videre. MEN, eskene inkluderer ikke utstyr, så dette må man ha!

Jeg oppbevarer alle smykkegjenstander jeg skal bruke i denne boksen, her legger jeg også ødelagte smykker, for de kan ofte lett fikses (siden det enten er låser eller kjeden som blir ødelagt), og hvis de ikke kan repareres er det alltids deler av det som kan brukes til annet.


I den andre boksen ligger utstyret og de mer edle smykkegjenstandene (perler, stener etc). Sølvtråd, låser, kjeder, øredobb-skruer etc, ligger altså i denne.


Så når smykkene er ferdige ender de enten på smykketreet eller i smykkeskrinet, problemet er bare nå at treet er stappet fullt og det samme er skrinet, så her må det organiseres! (De fleste smykkene avbildet her har jeg kjøpt).
0 divasvar:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More